ВАЖЛИВО

Реформи необхідно проводити заради поліпшення життя громадян – Зеленський

19.03.2021 18:29
medium

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Національної ради реформ, на якому було розглянуто питання щодо земельних відносин, доступності безготівкових розрахунків, змін до трудового законодавства, нової моделі розмитнення автомобілів. Про це повідомляє пресслужба Президента України, пише agronews.ua.

Розпочинаючи засідання, Глава держави відзначив важливість зустрічей у межах Національної ради реформ, але наголосив на тому, що всі питання порядку денного мають доводитися до кінця та реалізовуватися повною мірою.

«Я хотів би, щоб наступного разу ми дійсно підсумували й почули результати всіх наших засідань Ради реформ. Мені здається, що це дуже важливо для наших громадян», – сказав Володимир Зеленський.

Президент також зазначив, що реформи необхідно проводити не заради самих реформ, а з метою поліпшення життя громадян та покращення бізнес-клімату в країні.

«Щоб реформи не були символічні, паперові, а щоб те, що ми тут озвучимо, мало результат. Бажаю нам усім серйозного результату заради наших людей», – наголосив Глава держави.

Голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі зазначив, що питання, які сьогодні стоять на порядку денному Національної ради реформ, дуже потрібні – вони нагальні, але не вирішувалися десятиліттями.

«Як закон про землю, і зараз ми обговорюємо імплементацію цього закону, який є революційним та історичним», – повідомив Міхеіл Саакашвілі.

На засіданні Національної ради реформ, окрім інших питань, обговорювалося удосконалення системи управління та спрощення регулювання земельних відносин. Після передачі земель у власність територіальних громад вони зможуть самостійно ними розпоряджатися, органи місцевого самоврядування отримають право здійснювати контроль за самовільним зайняттям земельних ділянок та нецільовим використанням земель.

Після впровадження реформи продаж прав на земельні ділянки державної та комунальної власності відбуватиметься виключно на електронних аукціонах у єдиній державній електронній системі.

Нагадаємо, що чекає на нове село: епоха відродження чи боротьба з вітряками


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: