НОВИНИ

На Хмельниччині планують надоювати 7000 кг молока на корову за рік

16.10.2020 10:02
Korovye-moloko

У цьому році на 5-ти молочно-товарних фермах підприємства «Оболонь Агро», що входить до складу агрохолдингу «Епіцентр Агро», збільшили надої, в порівнянні з показниками минулого року, на 670 л на рік на 1 фуражну корову. Про це повідомив керівник підприємства «Оболонь Агро» Михайло Драпатий, пише agronews.ua.

«На Хмельниччині наш агрохолдинг« Епіцентр Агро» є найбільшим виробником молока – на добу надої становлять 80 т. В пріоритеті – довести показник надоїв до 7 тис. кг на 1 корову. На сьогодні маємо вже 5,6 тис. кг», – зазначає Михайло Драпатий.

За його словами, на 5-ти фермах підприємства встановлені сучасні молокопроводи. У господарстві намагаються покращувати умови праці для тваринників, щоб популяризувати роботу в цій галузі.

Нагадаємо, найвищі надої у світі отримують в Ізраїлі. Там середньозважений надій на корову становить 11292 л молока, що на 2239 л перевищує середню продуктивність американської корови і на 5374 л – показники середньої європейської корови.

За інформацією milkua.info, річний надій на корову в Україні склав у 2018 році 6054 кг. Для порівняння, в РФ цей показник становить 6094 кг, в Білорусі 5004 кг.

У радянський період надої на корову у колгоспах та радгоспах були значно нижчими за сучасні.

Так, Рада Міністрів УРСР у Постанові від 2 квітня 1986 року “Про хід виконання планів і соціалістичних зобов’язань по виробництву і продажу державі продуктів тваринництва господарствами Київської області” зазначала наступне: “Внаслідок недостатньої вимогливості з боку облвиконкому до радянських і господарських органів, керівників і спеціалістів господарств у роботі по організованому проведенню зимівлі худоби, виконанню планів і соціалістичних зобов’язань допускаються серйозні недоліки. За час зимівлі зменшилося виробництво м’яса, у 9 районах молока, в 11 – яєць, у 39 проц. господарств знизились надої молока від корови. В Іванківському районі від корови надоєно лише по 641 кілограму молока – на 11 кілограмів менше, ніж у минулу зимівлю, Макарівському – відповідно 811 і 10 кілограмів”.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: