НОВИНИ

Програму підтримки аграріїв скоротять на 750 млн грн

19.10.2019 11:04
5d95fc977ac3a

Верховна Рада разом з голосуванням за проект бюджету-2020 у першому читанні прийняла законопроект про зміни до державного бюджету України на 2019 рік (№ 2283). “За” проголосували 273 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів. Ці зміни запропонувало Міністерство фінансів України. Документ підготують до другого читання в скорочені терміни, пише segodnya.ua

Як повідомила прес-служба відомства, зміни до бюджету-2019 враховують необхідність збільшити фінансування за окремими бюджетними програмами, зокрема:

-виділити кошти на реорганізацію міністерств.

-передбачити додаткове фінансування програми “Реструктуризація вугільних шахт” в сумі 1 млрд грн, що дозволить забезпечити виплату заробітної плати шахтарям і не допустити відключення шахт від електропостачання. Рішення про це раніше прийняв Кабмін.

-підвищити рівень грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат в Збройних Силах. Так, витрати на національну безпеку і оборону будуть підвищені на 1,4 млрд грн.

-підвищити фінансування резервного фонду, створеного для забезпечення державою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій – на 500 млн грн.

“На основі аналізу виконання показників бюджету поточного року було здійснено перерозподіл коштів за різними бюджетними програмами”, – зазначили в Мінфіні.

А ось програму підтримки аграріїв скоротять на 750 млн гривень – через низький рівень використання вже виділених коштів.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: