НОВИНИ

Поля озимих на Херсонщині заселяють гризуни

28.11.2019 18:16
d3f3d3335f01082_1000x600

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки в Скадовському районі провели обстеження посівів озимої пшениці, озимого ріпаку та неорних для встановлення чисельності мишоподібних гризунів. При детальних та маршрутних обстеженнях нори мишоподібних гризунів виявлені в лісосмугах та на узбіччях полів озимого ріпаку та озимої пшениці, повідомляє прес-служаба Держпродспоживслужби Херсонської області.

«Чисельність становить 1-3 колонії на гектар, на посівах озимого ріпаку та озимої пшениці виявлені поодинокі нори , що свідчить , про початок розселення мишоподібних гризунів з місць резервацій на поля озимих культур», – зазначили в повідомленні.

За рекомендацією спеціалістів, боротьбу з гризунами слід проводити постійно, як у період їх масового розмноження, так і в період їх низької чисельності, коли вони живуть в місцях резервацій. За наявності 3-5 і більше жилих колоній на гектарі для зниження чисельності гризунів необхідно провести захисні заходи.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що у господарствах району буде продовжуватись фітосанітарний моніторинг за посівами озимих зернових та ріпаку, багаторічних травах та інших угіддях.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: