НОВИНИ

Поголів’я свиней та корів упаде до найнижчого історичного рівня

27.12.2019 14:01
374e096-1--ndrij--ankratov-03


Поголів’я свиней та великої рогатої худоби у 2020 р. упаде до найнижчого історичного рівня. Це стане основним трендом, який задаватиме тон всьому ринку м’яса України – повідомляє AgroPortal.

Такими очікуваннями на конференції «М’ясний бізнес 2019» поділився аналітик агропродовольчих ринків ФАО Андрій Панкратов.

Зокрема, за його прогнозами, поголів’я ВРХ знизиться на 6%, до 3,1 млн голів, свиней — на 4%, до 5,8 млн.

«Імовірно, що за рахунок вирізання поголів’я обсяги виробництва м’яса вдасться утримати на рівні 2019 р.», — каже Панкратов. Однак перспективи подальшого зростання виробництва залишаються невизначеними, в тому числі, у світлі майбутньої земельної реформи.

Також він звернув увагу на зростання продуктивності у м’ясному тваринництві. Зокрема, збільшується середня вага зданих на забій тварин. Однак є і тривожний сигнал: вік тварин стає все меншим.

Якщо у 2013 р. свиней здавали на забій у віці 330 днів, то зараз цей період скоротився на 18% і складає 272 дні. Така ж тенденція продовжиться в наступні роки.

Все ж обсяги виробництва м’яса в Україні зростають. Позитивний тренд задає сегмент птахівництва, говорить Панкратов.

Очікувано, за результатами 2019 р. обсяги виробництва яловичини становитимуть 287 тис. т, свинини — 618 тис. т, курятини — 1,38 млн т, інших видів м’яса — 251 тис. т.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: