НОВИНИ

Після відкриття ринку землі її вартість зросте у 5 разів – Шмигаль

11.05.2021 15:05
do-chogo-snit-sya-pole-znachennya-snu-de-prisnilosya-zorana-zelena-niva-traktuvannya-vipalenih-d-lyanok-1

Після запуску ринку землі протягом перших 5-10 років вартість землі може зростати від 2 до 5 разів. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав у інтерв’ю РБК-Україна, пише agronews.ua.

“Все йде за планом, дякую Верховній раді, надзвичайно складно прийнятий законопроект 2194, очікуємо прийняття законопроекту 2195, який розкриє можливість електронних торгів землею. Ми дивимося на аналогію щодо запровадження ринку землі серед наших країн-сусідів. Протягом 5-10 років вартість землі може зростати від 2 до 5 разів”, – сказав Шмигаль.

На думку Прем’єр-міністра, це дуже добре, тому що це капіталізує нашу державу і землю українців, якою вони володіють. Українці отримають право, а не обов’язок продавати свою землю. А право дає можливість приймати рішення. Подорожчала земля – продай її дорого за ринковою ціною без корупційного податку, який накладали чиновники, коли не було ринку землі.

“Тому я впевнений, що з 1 липня ми зобов’язані відкрити ринок і вчитися жити в ньому. Це точно збагатить нашу державу, економіку і наших людей”, -зауважив він.

Читайте також: 8 головних критеріїв при виборі земельної ділянки для купівлі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: