Подружжя агрономів у Тернопільській області перші та поки єдині в регіоні вирощують вітамінну зелень та мікрозелень методом гідропоніки. Про це пише місцеве видання «Наш день».
Також у теплиці вирощують їстівні квіти – настурцію, квіти кабачка, богаро (огіркову траву). За день з одного стебла можна зібрати 3-4 квітки.
Їх використовують для декору страв, десертів. Настурція має яскраво виражений гострий смак, а її плодоніжка – солодкувата. Ці квіти вживають сирими, а от суцвіття кабачків обсмажують у клярі чи карамелізують.
До того ж родина вирощує шість видів салату, а ще у теплиці підростають м’ята, зелений, червоний та лимонний базилік, чебрець, розмарин і майоран. Минулого року в асортименті теплиці з’явилася мікрозелень.