НОВИНИ

Озвучено наслідки зниження закупівельних цін на молоко для ферм

07.02.2022 07:00
20.01.2020-1

Директор СТОВ «Перемога» Дмитро Соломаха спростував міфи щодо високої рентабельності у молочному скотарстві та озвучив розміри збитків, які генерує господарство з моменту одностороннього зниження цін на молоко-сировину під час робочої zoom-зустрічі виробників молока із першим заступником міністра аграрної політики та продовольства Тарасом Висоцьким. Про це повідомляє Факти, пише agronews.ua.

СТОВ «Перемога» з Черкаської області утримує 650 дійних корів, надої становлять 24,8 л/корову. На господарстві працює 121 чол. при земельному банку 2000 га. Щодня виробляється 18,5 т молока.

У зв’язку із заготівлею менш поживного силосу урожаю посушливого 2020-го, на фермі впали надої. Як результат, протягом 2021 р. СТОВ «Перемога» вже зазнавало збитків від -5 до -1% чистої рентабельності, при цьому продовжувало інвестувати у модернізацію господарства відповідно до нових вимог харчового та ветеринарного законодавства.

В грудні підприємство продавало своє молоко по 11 грн/л. Однак наприкінці місяця партнери-переробники поставили господарство перед фактом –  закупівельна ціна знижується до 9,90 грн/л. Аналогічне повідомлення отримали десятки фермерів, адже ціни одночасно знизили понад 20 заводів по усій Україні.

Читайте також: Як зменшити ризик рейдерства сільськогосподарської землі в Україні.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: