НОВИНИ

Озвучено досі невідомі переваги сонячної енергії

20.07.2021 18:32
solar

Австралійська компанія Commodore Independent Energy System, яка щотижня продає по 10-15 насосів, з’ясувала, наскільки сонячні батареї вигідніше в порівнянні з іншими джерелами електроенергії для установок по перекачуванню води. Про це повідомляє cikavosti.com, пише agronews.ua.

Провівши дослідження серед фермерських господарств, фірма встановила, що економія при використанні фотопанелей може досягати 33550 доларів США в рік. Насос середнього розміру, що працює завдяки енергії сонця, дозволяє щорічно витрачати менше на 1334 долари, ніж дизельна мотопомпа, і на 1044 долари – чим електронасос, який одержує енергію з мережі. Причому при розрахунках не враховуються витрати на доставку дизпалива і технічне обслуговування ДВЗ, які можуть бути значними.

Проте, за словами менеджера з маркетингу Commodore Independent Energy System Метта Міллера, можливості сонячних насосів зазвичай недооцінюють. Більшість клієнтів вважають, що установки з живленням від сонячних панелей не здатні забезпечити достатню продуктивність.

Міллер не згоден з цим і зазначає, що сонячні батареї добре справляються зі своїм завданням навіть в тіні і в похмурі дні. Фотомодулі можна розміщувати далеко від насосів в найбільш зручному місці. Наприклад, в одному з останніх проєктів, реалізованих компанією, сонячну електростанцію розташували на відстані 300 м від насосної установки.

При необхідності сонячні помпи доповнюються акумуляторами, що дозволяє перекачувати воду в будь-який час. Метт Міллер каже, що зараз батареями оснащуються тільки близько 10% від загальної кількості реалізованих насосів. В останні пів року також з’явилися моделі, що підтримують віддалені моніторинг і управління.

Commodore Independent Energy System постачає обладнання не тільки фермерам. Так, в Папуа – Новій Гвінеї вона створила об’єднані з сонячними електростанціями насосні установки для подачі води в села, розташовані на посушливих територіях. Такі рішення відмінно підходять для подібних віддалених і малорозвинених місцевостей, тому що не потребують палива.

Нагадаємо, що в Україні експорт цукру на межі провалу.


Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: