АНАЛІТИКА

Озвучено ціни на овочі та фрукти в Україні

18.05.2021 08:32
ovoshchi-i-frukty

Масове зниження цін на овочі в Україні триває. Виняток склали лише морква і баклажани, що незначно здорожчали за тиждень. Про це повідомляє eastfruit, пише agronews.ua.

Все більше на ринки надходить продукція нового врожаю. Ціни на молоду капусту опустилися настільки, що практично зрівнялися з ціною торішньої продукції. Подешевшали ранні морква, буряк і цибуля. Виробники тепличних овочів в боротьбі за покупця продовжували коригувати відпускні ціни в меншу сторону. Знижувалася також ціна на пекінську капусту, кабачки і редис.

У південних регіонах країни в продаж надійшов ранній часник, внаслідок чого ціни на урожай 2020 року знизилися. Зелень в ключових позиціях також стала дешевше, подорожчали лише рукола і петрушка, і то зростання торкнувся виключно мінімального рівня цін.

Фрукти, на відміну від овочів, переважно дорожчали і навіть продавці садової суниці, незважаючи на зростання пропозиції, підвищили ціни реалізації. А ось ціни на яблука, не тільки не ростуть, а й по деяких позиціях навіть знижуються. Зокрема подешевшали сорти «Айдаред», «Гала» і «Голден».

Нагадаємо, яка сільгоспкультура дає прибуток $500 тис з гектара.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: