НОВИНИ

Оприлюднено збірку успішних справ надання безоплатної правової допомоги із земельних питань

26.08.2021 17:02
148762

Координаційний центр з надання правової допомоги підготував збірку успішних кейсів юристів системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Це лише деякі з багатьох справ із земельних питань, які позитивно завершились на користь клієнтів системи БПД. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, пише agronews.ua.

Зазначається, що система надання безоплатної правової допомоги захищає права громадян, у тому числі у сфері земельних відносин. Усі українці можуть отримати правові консультації та роз’яснення. Соціально вразливі категорії громадян, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на захист та представництво інтересів у суді, інші види правової допомоги.

Починаючи з травня 2020 року, система БПД долучена до реалізації проєкту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України». Лише за рік дії проєкту, з травня 2020 року по травень 2021 року, місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали правову допомогу із земельних питань понад 63,5 тис. клієнтів, від яких надійшло понад 72 тис. звернень. У тому числі – понад 1,6 тис. звернень за безоплатною вторинною правовою допомогою із земельних питань.

Юристи та адвокати, які співпрацюють із системою БПД, практично щодня допомагають у вирішенні різних земельних спорів – від побутових суперечок «за межу» до приватизації ділянок.

Нагадаємо, що в Україні виростили кавуна-гіганта.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: