ВАЖЛИВО

Оприлюднено неочікувані факти про користь і шкоду горілки для здоров’я

26.01.2022 18:33
c0d2d6bd3fd085a918de109b4bd9b861-670x474

Людський організм самостійно виробляє до 10 грам ендогенного алкоголю, необхідних для фізіологічних процесів і стабільного психоемоційного стану. Про це повідомляє ЦЕНТР ІДЕЙ, пише agronews.ua.

КОРИСТЬ

З корисних властивостей відома здатність горілки порушувати апетит: досить невеликої дози в 20-30 грам. Користь горілки полягає в її дезінфікуючих властивості. Вона доречна в побуті, при обробці саден, порізів, ран, для дезінфекції рук і інших ділянок шкіри. Застосовується як народний метод при застуді, особливо у дітей, коли потрібно негайно знизити температуру тіла (її використовують у вигляді компресу або обгортання).

Використовується горілка і як консервант для виготовлення цілющих трав’яних настоянок, витяжок, зігріваючих розтирань. А все завдяки здатності спирту розчиняти і витягати з інгредієнтів всі корисні речовини. Знезаражуюча властивість горілки допомагає вбивати мікроби і застосовується в народній медицині. При діареї радять вживати невелику кількість горілки з сіллю.

При перших ознаках переохолодження або застуди пропонується випити трохи горілки, розчинивши в ній червоний мелений перець. При легкому обмороженні, горілкою розтирають постраждалі ділянки тіла. Вважається, що нешкідлива добова доза алкоголю для дорослої людини становить 30-50 грам. Горілка не є дієтичним продуктом.

ШКОДА

Основну шкоду горілки міститься в спирті, який порушує роботу мозку і деструктивно впливає на процеси в головному мозку. Від цього погіршуються пам’ять і розумові здібності, сповільнюються рефлекси організму: людина нездатна адекватно реагувати на зовнішні подразники.

При систематичному вживанні розвивається фізична та психологічна залежність, якої найбільше схильні жінки. Спирт, що міститься в горілці, всмоктується в кров протягом декількох хвилин. Це призводить до склеювання еритроцитів, що тягне за собою загустение крові і формування тромбів. Звідси виникають закупорки судин і тромбоз, що в кінцевому підсумку призводить до інсульту.

Серце також страждає від вживання горілки, що стає причиною зношування серцевого м’яза і підвищує ймовірність появи інфаркту. Також особливо вразлива печінку: їй доводиться розщеплювати молекули спирту на токсичні речовини. Це призводить до гепатиту, цирозу. Крім того, від горілки страждають нирки, що закінчується нирковою недостатністю, бактеріальним перитонітом і асцитом. Від постійного споживання горілки ШКТ реагує на гастрит, виразку дванадцятипалої кишки і шлунку. При цьому страждає і тонкий кишечник, миттєво всмоктуючись у себе алкоголь.

Незважаючи на те, що в горілці немає білків і насичених жирів, вона достатня калорійна. Перевищення дози деструктивно діє на підшлункову залозу, що уповільнює вироблення інсуліну. В майбутньому це загрожує зміною складу крові і цукровим діабетом. Систематичне споживання горілки (навіть в маленьких кількостях) призводить до розладу центральної нервової системи. Серед вживають її чоловіків частіше зустрічається імпотенція, а у жінок спостерігається нездатність зачати дитину.

Горілка приносить великої шкоди зубам. При регулярному вживанні відбувається виснаження зубної емалі, уражаються ясна, що призводить до карієсу, пародонтозу і випадання зубів. Також завдається шкода кістковій системі організму. Горілка вимиває кальцій з кісток, роблячи їх ламкими. Це призводить до травм, переломів, остеопорозу і до більш тривалого процесу зрощення. У горілці майже не містяться вуглеводи. У ній відсутні шкідливі штучні добавки і канцерогенні речовини. Навіть в маленьких кількостях горілка шкодить серцево-судинній системі в період хронічного загострення.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 402
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: