НОВИНИ

Оприлюднено культури, які будуть найрентабельнішими наступного сезону

22.09.2021 16:34
unnamed-25-1-623x370

За прогнозами «Насіннєвої асоціації України», наступного сезону найбільш рентабельними культурами будуть озимий ріпак, соняшник, кукурудза і соя. Про це повідомляє Latifundist.com, пише agronews.ua.

Щоб мінімізувати ризики і отримати гідний врожай виконавчий директор «Насіннєвої асоціації України» Сюзанна Григоренко застерігає аграріїв від економії на інсектицидній обробці насіння. За її словами в жовтні, в період вегетації озимих культур, існує ризик зараження хворобами листової пластинки рослин.

«У цьому сезоні озимі культури дуже затребувані у аграріїв, в тому числі і пшениця. Попри наявність стабільних обсягів власного виробництва, запит на високопродуктивні сорти зростає», — додала експерт.

Проте Сюзанна Григоренко радить перевіряти якість насіння зернових культур на наявність зараженості фузаріозом.

Згідно з даними фітопатологічної діагностики насіння, проведеної агрономічної лабораторії ALFA Smart Agro в серпні-вересні 2021 р. посівний матеріал озимих зернових в нинішньому сезоні вражений в основному такими хворобами, як альтернаріоз, фузаріоз і цвіль насіння.

Сюзанна Григоренко також зазначила, що аграріям варто також стежити за зволоженістю ґрунту, особливо в південних областях.

«Один зі способів мінімізації ризиків вирощування с/г культур, пов’язаних з недостатньою кількістю вологи в ґрунті, — це зрошення. Використовуючи системи зрошення, можна значно збільшити врожайність вирощуваних культур. Наприклад, врожайність озимої пшениці — у 2 рази, кукурудзи — від 3 до 3,5 раза, сої — у 2,5 раза, картоплі — в 1,5-2 рази», — розповіли фахівці Variant Irrigation.

Нагадаємо, що Стало відомо, чому ліквідовано найбільшого виробника мінеральних добрив в Україні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: