НОВИНИ

Оприлюднено план роздержавлення спиртової галузі

21.02.2020 21:02
thumbnail-tw-20190822131547-3409

Стартував визначальний етап демонополізації спиртової галузі – приватизація. Депутати підтримали план приватизації, який запропонували Мінекономрозвитку та Укрспирт. Про це прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав у своєму Фейсбук.

“Ті, хто працювали з спиртовим бізнесом, знають наскільки галузь криміналізована. Що там десятками років не можна було нічого змінити, заводи працювали нелегально, а спирт продавався на тіньовому ринку”, – зауважив він.

Депутати підтримали план приватизації, який запропонували Мінекономрозвитку та Укрспирт. Механізм наступний.

“В 2020 передаємо до ФДМУ перші 36 ДП Укрспирт, із них: до 15 травня ті ДП, в яких все майно зареєстроване, або частково зареєстроване; до 16 червня – ще 5 ДП, що залишились; до 1 липня – підприємства Концерну Укрспирт”,- проінформував прем’єр-міністр.

Фонд держмайна готує підприємства до продажу. Продає їх через аукціони на ProZorro.Продажі.

“Технічно це значить, що зараз найголовніше завершити реєстрацію майна спиртових заводів за ДП «Укрспирт» та передати це майно на приватизацію до ФДМУ як «окреме майно» (пулом основних засобів кожної цілісної виробничої дільниці). Галузь має стати приватною, як у всьому світі. Наше завдання – забезпечити прозорість. Ми це вже робимо”, – підсумував посадовець.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: