ВАЖЛИВО

Один з останніх колгоспів в Україні рейдерять місцеві чиновники

12.02.2020 10:02
news_mini385-12608

Редакція видання «Newscity» займається розслідуванням схеми рейдерського захоплення земель колгоспу “Прометей”, що на Миколаївщині. Про це розповів newscity.in.ua.

Голова колгоспу Микола Скорий разом з журналістами та сільським головою Лепетихинської сільради Миколою Михальчуком намагалися отримати пояснення з приводу того, чому земля колгоспу площею 2,507 га наразі, за документами за 2013 рік, у володінні сторонніх осіб.

Вони зверталися до начальника відділу Держземагентства Березнегуватського району Миколаївської області Віктора Недогона, чиї підписи стоять на сумнівних документах за 2013 рік. Але він раптово пішов у вітпустку на два тижні, а у телефонній розмові взагалі відмовився відповідати на питання. Його заступник Сергій Безуб просто закрився у кабінеті.

Ольга Гордієнко, яка у 2013 році перебувала на посаді державного кадастрового регістратора, заявила, що вона не ставила на документах свого підпису. А печатка, якою на той час вона володіла, зберігалася у сейфі Недогона.

З приводу цих подій вже заведено кримінальну справу, але вже півтора місяця вона буксує.

Наразі, журналісти намагаються потрапити на прийом до в. о. начальника Головного управляння Держгеокадастру і навіть офіційно до нього записалися.

Поки що відповіді та реакції від високопосадовців немає.

Нагадуємо, Agronews вже писало про рейдерство фермерських угідь в Україні. Докладніше можна прочитати за посиланням https://agronews.ua/node/165734/


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: