НОВИНИ

Стало відомо, що сприяє зростанню цін на українську соєву олію

31.08.2020 11:32
soevoe-maslo-proizvodstvo-i-eksport-1024x672

На початок тижня ціни на рослинні олії продовжили зростати. Лідером стали ф’ючерси на соєву олію на біржі в США, які подорожчали слідом за цінами на сою, що ростуть на тлі спеки та посухи в країні. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

Різке подорожчання соєвої олії підтримало ціни на пальмову олію, що виросли на 1%, та на соняшникову олію, які зростають через низьку врожайність в Україні.

Дані по економіці США не підтверджують очікуваного зростання, тому ціни на нафту продовжують опускатися, що надалі посилить тиск на ринки рослинних олій.

Вчора на чиказькій СВОТ листопадові ф’ючерси на соєву олію виросли на 3,9% до найвищого з кінця січня 2020 р. рівня 745 $/т, а ціни на сою – на 2% до 347 $/т, оскільки опади, які несе ураган Лаура, не дійдуть до штатів, що страждають від посухи, зокрема Айови.

Ціни підтримує активна закупівля сої Китаєм. За даними USDA, експортні продажі сої з США за тиждень впали на 25% до 1,9 млн т (з них 1 млн т сої нового врожаю), проте це втричі перевищує відповідний показник 2019 р. Загалом експортні продажі сої з США сягнули 22,4 млн т, з яких 55% придбав Китай.

Завдяки значним надходженням раніше придбаної сої з Бразилії та нещодавно закупленої сої з США Китай збільшує обсяги переробки. Запаси сої також виросли на 130 тис т до 7,25 млн т, соєвого шроту – до 1,17 млн т, олії – до 1,27 млн т. По мірі насичення китайського ринку ціни на соєвий комплекс почнуть опускатися.

Нагадаємо, експорт української пшениці перевищив 4 млн тонн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: