НОВИНИ

До Е-обліку лісів приєдналися Міноборони та приватні підприємства

21.02.2020 11:32
1397016141_1238698547

До системи електронного обліку приєдналися уже не тільки державні лісгоспи, а й інші лісокористувачі: Міністерство оборони, комунальні та частина приватних підприємств. Процес впровадження електронного обліку деревини в Україні підходить до завершення. Про це на нараді за участі прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що проходила в Острі на Чернігівщині, заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький, повідомляє Укрінформ.

“На сьогодні ми маємо 525 підприємств, які вже підключились до системи електронного обліку (це майже 95% усього ринку), і ми переконані, що це поставить крапку в проблемі нелегального обігу деревини”, – сказав Заблоцький.

Відтак, процеси рубки та руху деревини в більшості випадків є прозорими.

Минулого року, зауважив голова Держлісагентства, до ухвалення відповідних рішень уряду, в системі працювало 73% лісокористувачів.

Також Андрій Заблоцький повідомив, що на електронних аукціонах із продажу лісу, які в Україні запрацювали з 3 лютого, вже виставлено понад 1 млн 200 тис. кубометрів ділової деревини.

“Урядом було запроваджено пілотний проєкт, який передбачає, що вся необроблена деревина, яка реалізується абсолютно всіма підприємствами-лісокористувачами, повинна продаватися виключно на аукціонах. Починаючи з 3-го лютого, аукціони вже почали працювати, і на сьогодні на них виставлено більш ніж 1 млн 200 тис. кубів деревини для бізнесу”, – поінформував очільник відомства.

За його словами, продаж лісу через аукціони дозволить витягнути “з тіні” всю деревину; встановити прозорий механізм ціноутворення.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: