НОВИНИ

НБУ вживає додаткових заходів для підтримки банківської системи

26.02.2022 12:13
photo_sizeds

Національний банк вживає чергових заходів для підтримання стабільності банківської системи на час дії в Україні воєнного стану. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Нацбанку, пише agronews.ua.

В НБУ наголошують, що пріоритетом є підтримка стабільності банківської системи шляхом мінімізації негативного впливу наслідків військової агресії Російської Федерації проти України. З цією метою затверджено правила роботи банків у зв’язку з введенням воєнного стану. Також визначено особливості проведення у 2022 році оцінки стійкості банків, яка щорічно проводиться НБУ.

“Ухвалено рішення про незастосування заходів впливу за порушення: банками – економічних нормативів, лімітів відкритої валютної позиції та строків подання статистичної звітності, банківськими групами – вимог щодо достатності регулятивного капіталу, економічних нормативів ліквідності, кредитного ризику, якщо такі порушення виникли, починаючи з 24 лютого та спричинені негативним впливом військової агресії Російської Федерації проти України”, – зазначили у Нацбанку.

Як повідомлялося, НБУ заборонив уповноваженим установам здійснювати будь-які валютні операції з використанням російських та білоруських рублів, а також за участі громадян і компаній РФ та Білорусі.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: