НОВИНИ

НБУ планує розвивати систему страхування агровиробників в Україні

04.07.2020 19:03
27b83f0-dfb178b-agrostrahovanie-1-

Національний банк України планує працювати зі страховими компаніями в напрямку страхування агровиробників, сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова. Про це повідомляє ukrinform, пише agronews.ua.

«Якщо ми говоримо про якісь обов’язкові види страхування або державні програми страхування як підтримку агровиробників, то ми тут як регулятор будемо співпрацювати в межах нашої компетенції.

Якщо говорити в цілому про страхування агрогалузі, то, враховуючи, що це одна з найпотужніших галузей у нашій країні, ми плануємо працювати зі страховими компаніями щодо того, які продукти вони можуть запропонувати аграріями, аби підтримати подальший розвиток цієї галузі», — пояснила вона.

Рожкова також додала, якщо програми уряду з підтримки сільгоспвиробників передбачатимуть участь страхових компаній, то завданням Нацбанку буде забезпечити, щоб страхові компанії, які зможуть взяти участь у програмі, працювали прозоро та були стійкими, аби забезпечити додатковий стимул для агровиробників.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: