НОВИНИ

Названо, за якою ціною переробні підприємства закуповують м’ясо

05.05.2020 13:02
1-11606

Закупівельні ціни на м’ясо великої рогатої худоби живця у сільгоспвиробників протягом квітня 2010 року залишалися стабільними. Про це повідомляє Директорат розвитку аграрного сектору Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

На початок травня поточного року, за оперативними даними структурних підрозділів агропромислового розвитку Київської ОДА, закупівельна ціна м’яса ВРХ складала 38813 грн/т. Це на 1% вище ціни, яку пропонували агровиробникам переробні підприємства у квітні 2019 року.

Закупівельні ціни переробної промисловості на свинину живця за квітень 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, також залишалися без суттєвих змін. Наразі переробні підприємства закуповують живець свиней у сільськогосподарських виробників за середньозваженою ціною 43826 грн/т.

Наразі через карантин попит на м’ясо у більшості країн світу знижений або помірний. Але після зняття карантинних обмежень та відновлення повноцінного функціонування логістики та торгівлі, ринок може стикнутися з обмеженою пропозицією м’яса та зростанням ціни на нього.

Нагадаємо, українські птахівники заявили про можливе зростання гуртових цін на м’ясо.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: