Найближчим часом гуртові ціни виробників будуть переглянуті в бік зростання. Про це повідомив директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Зростання відпускної ціни на м’ясо птиці можливе на 3-5%, кажуть в асоціації. Скільки товар буде коштувати у торговельних мережах наразі невідомо.
“Гуртові ціни на м’ясо птиці, яке постачається до великих торговельних мереж України провідними виробниками, поки що не піднімалися. Але найближчим часом гуртові ціни виробників будуть переглянуті”, – заявив він.
Виробники пояснюють очікуване підвищення відпускних гуртових цін ростом курсу долара та інфляційними очікуваннями бізнесу.
На найбільшому в Україні гуртовому ринку “Шувар”, на поточний момент куряче філе коштує в середньому 79 грн/кг, індиче філе – 130 грн/кг, популярні у населення курячі гомілки – 45,20 грн/кг, куряча тушка – 44,20 грн/кг.
Наразі на ринку не спостерігають зростання цін на м’ясо птиці. Навпаки, гуртові ціни на цей товар знизилися на поточний момент на 2-5%. Але це продукція, яку закуплено ще за старими цінами.