НОВИНИ

Названо ТОП-3 перешкоди для українського свинарства

20.07.2022 16:06
storage.pigua.info

80% основних операторів промислового свинарства продовжують роботу в штатному режимі. Про це свідчать результати опитування 80 промислових свиногосподарств, які станом на початок року утримували близько 2,2 млн свиней та близько 175 тис. свиноматок (понад 62% загального та 78% маточного поголів’я промислового свинарства), говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

Як зазначається, близько 12,5% респондентів (понад 410 тис. загального поголів’я) мають плани з нарощування поголів’я. На окупованих територіях на зв’язок виходить не більше 40% вибірки. Ті, з ким вдалося сконтактувати, продовжують працювати.

«Серед обставин, що ускладнюють роботу операторів галузі, абсолютна більшість відзначає обмежений доступ та високу ціну ключових витратних матеріальних ресурсів ― кормових складових (премікси, вітамінно-мінеральні добавки тощо), пального, ветеринарних препаратів. Другу сходинку серед найактуальніших бар’єрів посідає мобілізація персоналу, що за останні два місяці стала нагальнішою для виробників свинини. На третьому місці в переліку галузевої проблематики ― занепокоєння щодо ситуації на ринку зернових та олійних культур: оператори стурбовані перспективами майбутньої посівної», — додали в АСУ.

При цьому блокування податкових накладних наразі не носить повсюдний характер, проте, за підсумками червня, посіло четверту сходинку серед ключових проблем галузі. 

«До інших бар’єрів оператори відносять складнощі з отриманням дозвільної документації, відсутність можливості залучити кредитні засоби для покриття потреби в обігових коштах, зміну підходів державної підтримки, проблеми з відшкодуванням ПДВ. Крім цього, гравці ринку племінних ресурсів відзначають зниження торговельної активності», — підсумували в асоціації.

Читайте також: Викрито масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: