ВАЖЛИВО

Названо регіони України, де повністю загинули посіви озимих культур

19.05.2020 12:02
global-3371528_1920-12992

У Бессарабії ситуація с озиминою катастрофічна. Там загинули майже всі посіви озимих культур, повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький у Фейсбук. Про це пише agronews.ua.

У цьому регіоні посуха фактично триває з минулого року. Тут мінімум 80% загиблих посівів, у багатьох випадках 100%. Перспективи пересіву відсутні, оскільки вологи в грунті немає, тому аграрії чекатимуть посіву озимих наступного року у серпні-вересні за умови надходження дощів.

“Люди хвилюються зараз не так за свої прибутки, як про можливість виплатити орендну плату за паї, за рахунок яких живе більшість селян та забезпечити регіон продовольством. Надходження в місцеві бюджети теж суттєво зменшаться, – написав він.

Критичним для аграріїв є наявність коштів на наступний сезон, щоб продовжувати роботу.

“Цього року очікуємо 65-68 млн т зернових. Сприятлива погода в останні дні вплинула на покращення показників урожайності. За попередніми оцінками, заактовано 30,5% втрат озимих культур в Одеській області, проте важливо, що це не вплине на загальну ситуацію по Україні. Загальні втрати до сукупної виручки по всій Україні складають до 2%”, – уточнив Висоцький.

Також у північній частині Одеської області 1/3 посівів повністю загинули, розвиток ще третини посівів залежить від того, чи будуть дощі у наступні два тижні і ще з третини можна зібрати врожай.

Нагадаємо, названо обсяг інвестицій для заснування фермерського господарства в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: