НОВИНИ

Названо регіон-лідер з виробництва вівса та гречки

27.09.2022 17:02
175348.q4thfo.850

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня взяв участь у виїзних комітетських слуханнях на Житомирщині, які стосувалися перспектив розвитку аграрного сектору в Поліській зоні в умовах воєнного стану. Про це повідомляє zhitomir.info, пише agronews.ua.

Віталій Головня підкреслив, що Полісся «можна сміливо віднести до гарантів продовольчої безпеки»: регіон забезпечує близько 10% всього валового виробництва сільського господарства, є лідером із виробництва вівса (понад 45% від загального показника по Україні) та гречки (30%). Крім того, на Поліссі виробляють третину житнього хліба.

«На Житомирщині традиційно масштабно розвиваються тваринництво, рибництво, органічне виробництво, хмелярство та льонарство. Так, до початку широкомасштабної війни регіон був одним із основних у забезпеченні продовольчих потреб України в овочевій продукції. Саме тут отримано 10-15 % від усього валового виробництва в Україні м’яса, яєць, молока. Тому всі ці напрями залишаються перспективними для розвитку сільського господарства і надалі», – підкреслив заступник міністра агрополітики.

Крім того, під час слухань було акцентовано, що, попри військові та економічні виклики аграрна сфера Житомирщини розвивається завдяки фермерським господарствам, аграрним підприємствам, які працюють на забезпечення продовольчої безпеки.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: