НОВИНИ

Названо продукт, що знижує ризик захворювання на рак

10.06.2021 19:19
onpape.com-23320401

Нове дослідження свідчить, що вживання 18 грамів грибів на день може знизити ризик раку. Люди, які щодня їдять два гриби середнього розміру, мають на 45 відсотків нижчий ризик захворювання на рак порівняно з тими, хто не їсть гриби зовсім. Про  це повідомляє freshplaza.com пише agronews.ua.

Було проведено 17 досліджень з 1966 по 2020 рік, проаналізувавши понад 19 500 хворих на рак. Висновки групи показали, що люди, які включили будь-який сорт грибів у свій щоденний раціон, мали менший ризик раку, хоча гриби шийтаке, устриці, майтаке та королівські гливи містять більшу кількість амінокислоти ерготіонеїн, ніж білі ґудзики, креміні та портобелло .

Scmp.com процитував Джибріла Ба, аспіранта епідеміології Медичного коледжу штату Пенсільванія; «Гриби є найвищим дієтичним джерелом ерготіонеїну, який є унікальним та потужним антиоксидантом та клітинним захисником. Поповнення антиоксидантів в організмі може допомогти захистити від окисного стресу та знизити ризик раку “.

“Загалом, ці висновки дають важливі докази захисного ефекту грибів проти раку”, – сказав співавтор Джон Річі, професор наук про суспільне здоров’я та фармакології. “Подальші дослідження необхідні для кращого визначення механізмів та конкретних видів раку, на які це може вплинути”.

Нагадаємо, що Європу охопила харчова інфекція.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: