НОВИНИ

Названо невтішні наслідки зміни клімату

08.02.2022 18:31
13092756_13092853_rain1_

Український кліматолог, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С.І. Суботина НАН України Світлана Бойченко, розповіла, якою буде погода в нашій країні у 2022 році та коли слід очікувати на весну. Про це повідомляє “НВ”, пише agronews.ua.

За словами Бойченко, на українців може очікувати різкий наступ весняної погоди, який раніше був нетиповим для нашої країни.

Водночас, варто очікувати збільшення кількості опадів влітку – вони не будуть схожими на тривалі тропічні дощі, але будуть дуже сильними. Це може спричинити негативні наслідки, зазначає фахівець.

Бойченко підкреслила, що останнім часом опади випадають у вигляді злив – йдеться не про тихі циклонічні дощі, які йдуть протягом трьох-п’яти, а то й семи днів, а про раптові зливи, коли за дуже короткий час може випасти норма, а то й дві-три місячні норми опадів.

Це, за словами Бойченко, несе небезпеку, оскільки екосистема не встигає поглинути цю вологу, а самі зливи призводять до повеней та підтоплення.

Раніше метеоролог, завідувач відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, дала прогноз погоди на всю весну 2022 року. За її розрахунками, у березні буде ще холодно, різка хвиля теплої погоди прийде в Україну у квітні, а у травні буде дуже тепло.

Читайте також: Як успішно купити чи орендувати землю: безкоштовне навчання для учасників аукціонів.



Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: