НОВИНИ

Названо максимальну цукристіть вітчизняних сортів цукрових буряків

22.10.2020 12:36
86a29d3ca21c875f101dad602dd921a489a612a3

На сьогоднішній день у Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні на 2020 рік, внесено 227 вітчизняних та зарубіжних сортів та гібридів буряків цукрових. Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук України, пише agronews.ua.

За належного виконання всіх елементів технології вирощування, ці сорти та гібриди дають досить високі показники продуктивності та виходу біопалива з них.

Серед представлених гібридів, найбільш продуктивними за врожайністю, а також за розрахунковим виходом біоетанолу є однонасінні триплоїдні гібриди, що створені на стерильній основі. Серед них рекомендованими можуть бути такі гібриди вітчизняної селекції, як: «Олександрія», «Білоцерківський ЧС 57», «Кварта», «Злука», «Ромул», «Рамзес».

Врожайність коренеплодів таких гібридів сягає більше 50 т/га, при цьому їх цукристість досягає 17-18% і більше, тому їх можна впевнено рекомендувати для виробництва біоетанолу, так як вихід біопалива з коренеплодів буряків цукрових перелічених вище гібридів становить 4,22-5,42 т/га.

В перспективі для виробництва біоетанолу доцільним може бути використання генно-модифікованих буряків цукрових, що дозволить спростити технологічний процес з їх вирощування, зменшити кількість обробітків пестицидами, зменшити енергетичні затрати, а відтак здешевити кінцеву продукцію та зменшити викиди парникових газів під час їх вирощування, вважають науковці.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: