НОВИНИ

В Україні макарони можуть стати дефіцитом

11.04.2020 08:02
27426

Для торговельних мереж одним з найбільш проблематичних питань залишається усе, що пов’язано із зерном та борошном. Зокрема, торгівля може відчути суттєву нестачу макаронів, – повідомила Юлія Печеная, директор із закупівель торговельної мережі “АТБ”. Про це пише agronews.ua.

“Ми вже маємо заявки по борошну із підвищенням ціни від 10% до 20%. Виробники кажуть, що за останній час закупівельна ціна на зерно виросла в середньому на 10%. Враховуючи, що тижні перед Пасхою – це сезон підвищенного попиту на борошно, забезпечити стабільну ціну та достатні обсяги буде проблематично. Можливо, вплине підписаний нещодавно Меморандум, але наразі у нас немає інформації про стабілізацію ціни на борошно”, – розповіла вона.

Друга найбільш проблематична позиція – макарони. На поточний момент виробники інформують торговельні мережі про підвищення відпускних цін та зменшення обсягів.

“На поточний момент ми вже маємо інформацію про 15%-ве підвищення та величезний дефіцит постачання. Виробники нам заявляють – “для вас у нас макаронів немає”, – зауважила вона.

Торговельні мережі планують залучати Антимонопольний комітет України та Уряд, але ситуація вже призводить до “вимивання” цього продукту з полиць магазинів.

Нагадаємо, через ажіотаж в Україні стрімко зросли ціни на крупи та макарони.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: