НОВИНИ

На Житомирщині збудують 7 сонячних електростанцій

22.03.2019 17:18

У Житомирській області йде підготовка 7 інвестиційних проектів з будівництва сонячних електростанцій. Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав меморандуми про співпрацю з інвесторами з Ірландії, Бельгії, Франції, Литви та українськими компаніями. Про це повідомляє Бізнес Цензор.

Таким чином на Житомирщині планують зведення 7 СЕС:

На 65 МВт у селищі Лугини Лугинського району (інвестор – Altostrata Energy Limited, Ірландія). На сьогодні укладено договір оренди земельної ділянки, ведуться роботи з проектування.

На 25-30 МВт у Коростенському районі (інвестор – Upgrade Energy, Бельгія). У лютому вже почалося будівництво першої черги потужністю 5,9 МВт.

На 20 МВт на території Хорошевської ОТГ (інвестор – Global Ecopower SA, Франція). Затверджено техдокументації щодо оцінки земельних ділянок для будівництва СЕС.

На 35 МВт на території Любарської ОТГ (інвестор – Modus Energy International B.V. LLC, Литва). У лютому 2019 р. отримано декларацію на будівництво, а також техумови на підключення від НЕК «Укренерго».

На 55 МВт у Брусилівському районі (інвестор – ТОВ «Еней Інтернешенал», Україна). Готують землевпорядну документацію.

На 10 МВт у селищі Чоповичі Малинського району (інвестор – GESS, США).

На 30 МВт на території Дубищенської сільради Чуднівського району (інвестор – дочірнє підприємство «Нафтогаз-Енергосервіс»). Виготовляє проектно-кошторисну документацію для будівництва станції.

Щоб запобігти глобальним змінам клімату, людство зобов’язане нарощувати виробництво енергії з відновних джерел. Повідомляється, що на сьогодні в Житомирській області функціонує одна промислова Ганська СЕС потужністю 15 МВт (інвестор – Better Energy Energo, Данія), введена в дію наприкінці 2018 р.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: