НОВИНИ

На Житомирщині локальний карантин: хвора на сказ білка напала на чоловіка

07.12.2020 14:32
567

У Баранівці Житомирської області скажена білка покусала чоловіка, у місті ввели карантинні обмеження, заявили під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє “Місто Баранівка”, пише agronews.ua.

Відомо, що 2 грудня 2020 року в Баранівці по вулиці Котляревського cпеціальна комісія виїхала на місце події. Розслідуванням випадку встановлено, що 1 грудня громадянин спіймав у лісі білку та привіз її додому.

Вона його покусала за руку. Наступного дня тварина загинула. Згодом він відчув біль у ділянці рани та звернувся до Баранівської лікарні.

У тварини відібрали матеріал, який був направлений до житомирської лабораторії. Місце захоронення тварини було продезінфіковано.

“За результатами висновку експертизи Житомирської регіональної лабораторії ветмедицини у тварини був виявлений вірус сказу», – поінформував голова надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації Володимир Хіміч.

У зв’язку з цим на території міста ввели карантинні обмеження. Після обговорення комісія прийняла рішення ввести на території Баранівки та прилеглій до нього території у радіусі 3 км карантинні обмеження та затвердила комплексний план проведення профілактичних заходів щодо захворювання тварин на сказ.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: