НОВИНИ

На Закарпатті зросла чисельність диких лісових тварин

26.11.2020 10:54
aa452497316c276e5b39734dcd6c63a5

Щорічний моніторинг та облік мисливських тварин на території Тячівського лісгоспу, що на Закарпатті, показав, що чисельність популяцій козулі, зайця сірого, лисиці стабільна та має тенденцію до збільшення. Про це повідомляє пресслужба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Збільшенню чисельності популяцій диких тварин у межах територій лісгоспу сприяє хороша кормова база та суворий природо-охоронний режим (недопущення браконьєрства).

З настанням холодів та снігопадів суттєво ускладнюється виживання диких тварин у природному середовищі. Важливою умовою їх збереження є підгодівля у зимовий період. У зв’язку з цим щорічно проводяться біотехнічні заходи щодо збереження фауни в зимовий період.

Тривалість сезону підгодівлі тварин на території Тячівського лісгоспу, а також початок і закінчення його, визначається у залежності від конкретних кліматичних умов.

Працівниками державної лісової охорони збудовано 45 солонців та 25 годівниць і 39 підгодівельних майданчиків для копитних, 60 солонців для зайця, 100 підгодівельних майданчиків для зайця.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: