НОВИНИ

На Закарпатті відновлять зрошувальну систему

07.12.2020 08:02
0216

Нещодавно в рамках роботи Уповноважених Урядів України та Угорщини з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах в режимі онлайн відбулась робоча зустріч стосовно відновлення спільного зрошення на суміжній території двох країн. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів України, пише agronews.ua.

На зустрічі було розглянуто питання підготовки реалізації концепції реабілітації каналів Верке та Сипа, з метою забезпечення обводнення спільної Берегівської меліоративної системи. По результатам зустрічі вирішено продовжити реалізацію вищезазначеної концепції.

Верхнє-Тисайська Дирекція водного господарства (м. Ніредьгаза, Угорщина) та Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса спільно підготували проєкт концепції можливості обводнення Берегівської системи через магістральні канали Верке і Сипа.

Проєкт концепції був затверджений Уповноваженими Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах на XXII нараді, яка відбулась 10-13 вересня 2018 року в м. Шіофок в Угорщині.

Заходи в рамках проєкту спрямовані в першу чергу на затримку води та обводнення з річок, які у випадку реалізації забезпечать покращення водогосподарського балансу регіону.

Зміни позитивно вплинуть на екологічний стан біотопів, підтримку сільськогосподарського виробництва, розвиток невеликих населених пунктів, де переважна більшість населення живе за рахунок ведення сільського господарства.

За реалізації заходів концепції у засушливі періоди також можна буде забезпечити постійний екологічний попуск та воду для зрошення у Берегівську систему на українській та угорській територіях.

Нагадаємо, в Україні пропонують збільшити сумарну держпідтримку АПК на 2021 рік до 11 млрд грн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: