НОВИНИ

На Волині плодоносить перший в області персиковий сад

21.07.2020 08:02
31_main

Презентація першого на Волині персикового саду відбулася в липні в невеличкому віддаленому селі Ковбань Горохівського району Волинської області. Про це повідомляє управління агропромислового розвитку Волинської ОДА, пише agronews.ua.

Там, на своїй батьківщині, інженер-будівельник Сергій Шевчук у 2004 році вирішив серйозно зайнятися садівництвом після курйозного випадку: більшість куплених ним на ринку в солідної рівненської фірми начебто елітних саджанців яблунь виявилися… дичками. Невже я своїми руками не зможу виростити хороші щепи?!» – позитивна в цьому випадку злість як рушійна сила, наповнена наполегливістю, трудолюбивістю, накопиченням спеціальних знань і практичних навичок, відкрила в Сергієві садівника, нині знаного далеко за межами Волині.

Персиковий сад заклали восени 2017 року. Сергій Шевчук та його партнери Іван Грушковський, Володимир Мельник руками виростили насіннєвим способом підщепи з морозостійкого манчжурського персика, а на її основі – саджанців, які прекрасно прижилися на волинській землі, через рік із лишнім заплодоносили.

Нагадаємо, на Чернігівщині створюють станцію шокової заморозки для розвитку ягідництва.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: