АГРОРЕГІОНИ

На Вінниччині переселенка з Криму відкрила власну пекарню

08.04.2024 14:22
14

Власну пекарню у селі Степанівка Вороновицької громади відкрила переселенка з Криму Юлія Гаврилюк. Облаштувала її за грантові гроші на базі волонтерського центру “Степанівські бджілки”, який заснувала з початку повномасштабної війни. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Жінка  одна з переможців грантової програми “Курс на Незалежність”, яка допомагає регіональним підприємцям розвивати свої виробництва.

У волонтерському осередку, де дотепер готували страви для ЗСУ, розказала Юлія Гаврилюк, по сусідству відкрила пекарню для збуту. Це її власний соціальний проєкт. Втілила його у життя завдяки грантовій програмі “Курс на незалежність”.

“Є можливість працевлаштувати людей, які працюють протягом 2 років безкоштовно і дати можливість громаді розвиватися, економічно підтримувати її. Ми продовжуємо волонтерити на 90 відсотків”, — сказала Юлія.

За грантові 800 тисяч гривень підвела комунікації, придбала пароконвектомат, морозильну скриню, холодильну вітрину, міксер, тістоміс, зварювальний апарат для реторт-пакетів, стелажі.

“Нарешті ми отримуємо задоволення від виготовлення продукції на професійному, новому обладнанні, яке працює від того як ти параметри задаєш, а не коли воно хоче. Ми провели каналізацію, освітлення, воду”, — розповіла Юлія.

За умовами гранту, працевлаштували 3 робітниць. Лариса Помацька у Степанівку переїхала з Херсонщини. З 2022 готує смаколики для оборонців, а нині ще й працює кондитеркою у пекарні Юлії Гаврилюк.

“Сьогодні у нас перший робочий день, багато випічки було. Ми просто не встигли порахувати скільки ми зробили, розібрали у нас. Ми працюємо і для ЗСУ. Борщі, варимо, каші до цієї пори, але зараз поєднуємо нашу випічку і допомогу на ЗСУ нашим хлопчикам”, — сказала Юлія Гаврилюк.

Степанівську випічку продаватимуть у ятці на вороновицькому базарі — каже Юлія Гаврилюк. Частину виторгу — спрямовуватимуть на розвиток і підтримку волонтерського осередку “Степанівські бджілки”, який 2022 року заснувала Юля, щоб годувати захисників на фронті.



Перегляди: 84
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: