НОВИНИ

На Вінниччині молодь маленького села відродила староукраїнські рецепти випічки

05.01.2021 17:02
d6195e651c48b4d7d6621d9589e590372dac3cf7

Молоді в селі Оксанівці, що на Вінниччині, небагато. У цьому селі, що на самому березі Дністра, загалом проживає трохи менше 50 людей. Однак хлопці й дівчата мають свою організацію. Назвали її «Оксанівка молода». У селі планують вимурувати велику піч для того, щоб навчати готувати страви за старовинними рецептами. Про це повідомляє vn.20minut, пише agronews.ua.

Оплатити роботу майстрів пообіцяв керівник місцевого господарства «Наталка». Будинок під піч для села надав німець, який купив його.

Напередодні Новорічно-різдвяних свят попросили старших господинь, аби показали, як випікають калачі до святкового столу.


Павло Бодруг каже, що на все життя запам’ятав побачене і почуте від старших. Урок кулінарної майстерності не забудеться . Ще й дітям колись розповість про це.

“Кожна господиня колись знала свою піч так само добре, як своїх дітей, — розповіла сільський старожил Ольга Харевська. — Піч вона жива. Треба знати, як її розпалити, скільки часу має горіти вогонь, а потім тліти головешки. Відчувати, коли саджати форми з тістом усередину. У жодному разі не можна повторно розпалювати, якщо раптом піч охолола швидше, ніж приготовили тісто. Бо тоді отримаєш вуглики замість випічки. Краще довше звичного потримати всередині”.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: