НОВИНИ

На Вінниччині будують потужний сміттєсортувальний комплекс

12.08.2020 11:32
5f324c17f3464

На будівництво сміттєсортувального комплексу в Барському районі з обласного екологічного фонду виділять 7 мільйонів гривень. Передбачено будівництво ангару з навісом, адміністративно-побутової будівлі. Вартість самого проекту – 16,3 мільйонів гривень. Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація, пише agronews.ua.

Обласна конкурсна комісія розглянула природоохоронні заходи, які можуть фінансуватися за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році. Так проект «Нове будівництво сміттєсортувального комплексу на території Івановецької сільської ради Барського району» опрацьований робочою групою.

Відповідно до протокольного рішення комісії від 7 серпня, будівництво сміттєсортувального комплексу включили до Переліку природоохоронних заходів для фінансування.

Проект будівництва розробили у 2019 році. Сміттєсортувальний комплекс будуватимуть на території Івановецької сільської ради. Проектом передбачено будівництво ангару з навісом, адміністративно-побутової будівлі, придбання та монтаж обладнання. Кошторисна вартість проекту – 16,3 млн грн. Проектна потужність сортувальної лінії – 15 т/зміну, або 4,7 тис. т/рік.

Передбачається також створення 15 нових робочих місць. А територіальне охоплення проекту – 95 населених пунктів з чисельністю населення понад 50 тисяч осіб.

Також минулоріч Северинівська об’єднана територіальна громада, що на Вінниччині, обзавелася першою в Україні сміттєсортувальною станцією на колесах. Її конструкція дозволяє працювати зі сміттям на території двох сільських рад, що входять в ОТГ – Северинівської та Чернятинської. Придбали техніку також за кошти екологічного фонду – 85% вартості профінансували з обласного бюджету, ще 15% – з місцевого.

На території на території Пляхівської сільської ради (Козятинський район) працює станція, потужність якої дозволяє сортувати сміття зі всього району. Робота комплексу передбачає комбіноване сортування (ручне та механізоване) з виділенням відходів чорних та кольорових металів, склотари, пластмаси, дерева та паперу.

Також в Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи. На виробництві працює 15 людей. Загалом створено 32 робочих місця. Плиткою вимостили тротуари в Іллінцях.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: