НОВИНИ

На Сумщині метрова змія повзала по балконах багатоповерхівки

30.07.2020 12:02
ag2

Жителька м. Кролевець, що на Сумщині, Людмила Агеева поділилася фотографією, на якій зображена змія, яка повзає по винограду, що росте на балконах людей. Про це повідомляє sts.sumy, пише agronews.ua.

Вона повідомила, що стала свідком, як метрова рептилія лазила по винограду, що росте на балконах людей по проспекту Миру, 8. Як вдалося з’ясувати, змій тут бачать не вперше, але, щоб убезпечити людей від небезпечної змії, звернутися кролевчанам практично нікуди. Адже ні рятувальники ДПРЧ-22 міста Кролевець, ні фахівці Держпродспоживслужби, ні комунальники не займаються такими “сусідами”, у них для цього немає ні засобів, ні навичок.

Як розповів т.в.о. начальника Кролевецького відділення поліції Андрій Демченко, люди, довіряючи правоохоронцям, вже зверталися з приводу виявлення гадюки на своєму подвір’ї, і тоді поліцейські намагалися її спіймати, проте мудра рептилія більше не з’являлася, і проблема була вирішена сама собою.

У Кролевці цього літа це вже другий випадок близького контакту людей з гадюками, у першому – чоловіка вкусила змія на “5 кар’єрі” під час купання у водоймі. Він звернувся до лікарні, проте в останній момент відмовився від медичної допомоги. За неофіційними даними, наразі з чоловіком все гаразд.

Також на Львівщині 6-річну дівчинку вкусила карпатська гадюка прямо на власному подвір’ї.

Шестирічна Вікторія С. з Турківського району, яку тиждень тому, 22 липня, на подвір’ї у ліву ногу вкусила змія, досі перебуває в реанімації. Зміїний токсин спровокував у дівчинки важкі ускладнення, а сироватки, яку можна було б ввести при укусах карпатської гадюки, в Україні вже три роки нема.

До Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру «швидка» привезла дівчинку цього ж дня ввечері і її відразу госпіталізували в реанімаційне відділення. Зміїна отрута викликала у дитини важкі ускладнення і дівчинка вже тиждень у реанімації, повідомила ZAXID.NET заступник директора Центру Олена Козлова.

За словами Олени Козлової, у дітей при укусах змій, виникає почервоніння, набряки, але, здебільшого локально. А у Вікторії зміїний токсин розповсюдився аж до лопаток, спричинивши набряк та почервоніння. На консультацію до неї реаніматологи у минулі вихідні викликали судинних хірургів.

У той же час, фахівці радять не панікувати при зустрічі із зміями, тим більше не вбивати тварин. Змії є холоднокровними тваринами і найбільш активні вони саме в спеку, тож варто на це зважати. Змію краще обійти, вони, найчастіше самі не нападають, а лише захищаються, тож не чіпайте і не дратуйте її.

Змії відчувають звуки кроків здалеку й найчастіше самі відповзають у безпечне місце. Але інколи не встигають цього зробити. Напасти змія може лише у випадку, коли відчуває загрозу від людини. Якщо її не чипати, не наближатися, тим більше не тикати у неї сторонніми предметами, змія вирогідніше, відповзе сама. Адже людина для неї – не об’єкт полювання, а скоріше загроза.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: