НОВИНИ

На Миколаївщині фермер безкоштовно отримав у користування майже 8 га ріллі

01.04.2019 15:54

У Миколаївській області голова фермерського господарства у 2016 році отримав в оренду на пільгових умовах 7,6 га ріллі в межах території Новосвітлівської сільської ради Веселинівського району нібито для ведення фермерського господарства. Водночас, цей громадянин вже був головою діючого фермерського господарства та, більш того, в 2014 році навіть скористався правом приватизації земель та безоплатно отримав від держави 7,9 га для цих цілей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно інформації відомства, відповідно до вимог діючого у 2015 році законодавства лише громадяни мали право на пільгове (без проведення аукціону) отримання земель в оренду саме для створення фермерського господарства, як однієї із основних форм підприємницької діяльності в сфері сільськогосподарського виробництва. Юридичні особи, у тому числі фермерські господарства, не мають права на отримання земель в оренду без проведення земельних торгів (аукціону).

«Як наслідок, уникнувши аукціону, спритний підприємець додатково отримав землі державної власності за мінімальною ставкою орендної плати», — повідомили в прокуратурі.

Реагуючи на ці порушення, місцева прокуратура звернулася до господарського суду з позовом про визнання незаконними наказів Головного управління Держгеодастра в області, недійсним договору оренди земельної ділянки та його повернення державі.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: