НОВИНИ

На Львівщині працівниця суду звинувачується у колабораціонізмі

08.04.2022 10:00
image

Суддя Восьмого львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Глушко звинуватив працівницю суду Ольгу Бєсєдіну у колабораціонізмі. Глушко повідомив, що Бєсєдіна активно просувала ідеї «руского міра» серед своїх колег, працівників суду. Щодо Бєсєдіної одразу відкрили дисциплінарне провадження, однак звільнити її не встигли, вона це зробила сама. Про це повідомляє zaxid.net, пише agronews.ua.

У своєму публічному дописі у Facebook суддя Ігор Глушко звинуватив держслужбовицю та головну спеціалістку відділу забезпечення роботи 4 судової палати Ольгу Бєсєдіну, у тому, що вона нав’язує свої проросійські погляди іншим працівникам суду.

«В розмові з нею неодгоразово звучали висловлювання «нада с Путиним дружить», «Путин хороший», піднімала тему про другу державну мову та церкву Московського патріархату», – йдеться у повідомленні Ігоря Глушка, яке він опублікував ввечері 5 квітня.

За словами Глушка, Бєсєдіна, від початку війни Росії з Україною, заявляла, що тепер потрібно носити при собі російський прапор, а ще розповідала, що їй не страшна російська окупація, бо вона б першою зустрічала російських солдат із прапором у руці.

Як пише Глушко, 1 березня про колаборантку серед працівників суду дізнався і керівник апарату Восьмого апеляційного адміністративного суду Сергій Пашковський. Щодо Бєсєдіної одразу розпочали службову перевірку, однак того ж дня вона пішла у відпустку. Але наступного дня, 2 березня, керівник апарату ВААС таки відкрив дисциплінарне провадження щодо Ольги Бєсєдіної, адже вона порушила присягу державного службовця.

Через два тижні дисциплінарна комісія закінчила розслідування і порадила керівнику апарату суду Сергію Пашковському звільнити Ольгу Бєсєдіну з посади за порушення нею присяги держслужбовся. Однак він цього вчасно не зробив і через п’ять днів, 23 березня, Бєсєдіна звільнилася сама, а дисциплінарне провадження щодо неї було закрито.

Тим часом у Восьмому апеляційному адміністративному суді заперечили звинувачення судді Ігоря Глушка у потуранні колабораціонізму. Суд повідомив, що інформація щодо Бєсєдіної була передана СБУ, але жодних порушень у її діях не знайдено.

«Було проведено профілактичну роботу, але в її діях ознак протиправної діяльності виявлено не було», – відповіли у суді.

Поки тривав розгляд дисциплінарних процедур Ольга Бєсєдіна звільнилася сама. До слова, чоловік Бєсєдіної, Георгій Зенін працює прокурором у Львівській обласній прокуратурі.

Читайте також: В Україні підприємці незаконно підняли ціни на продукти: перелік.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: