НОВИНИ

На Хмельниччині «Епіцентр Агро» побудує два нові елеватори

12.03.2021 10:03
epiczentr-agro-e1572607562819-744x440

«Епіцентр Агро» розвиватиме на Хмельниччині мережу маршрутних елеваторних хабів. Група компаній «Епіцентр К», до якої входить агрохолдинг, уклала угоду на будівництво двох нових елеваторів у Хмельницькій області. Про це повідомляє прес-служба компанії, пише agronews.ua.

Маршрутні елеватори побудують у Шепетівському районі. Зокрема, в селі Чотирбоки з’явиться лінійний елеватор на 60 тис т, а в Шепетівці буде збудований новий елеватор-«стотисячник» розрахований на 120 тис т одночасного зберігання зерна. Постачальником обладнання для цих об’єктів виступає міжнародна компанія Convex International.

Також триває капітальна реконструкція маршрутного лінійного елеватору в Антонінах на 100 тис т, яка була розпочата в середині 2020  року. 

Загальний обсяг нових елеваторних потужностей «Епіцентр Агро» становить 280 тис т. Їх введення в експлуатацію планується наступного маркетингового року.

Частина коштів, передбачених на реалізацію цих проєктів, «Епіцентр Агро» також інвестує в розбудову залізничної інфраструктури та проведення залізничних колій до нових елеваторів. Перевезення великих обсягів зерна маршрутними партіями залізницею частково зменшить навантаження на автомобільні дороги.

Як зазначає Світлана Нікітюк, впродовж 2020 року елеваторні потужності агрохолдингу «Епіцентр Агро» виросли майже вдвічі – до 1,5 млн тонн одночасного зберігання зерна. Це відбулось як за рахунок реконструкції та збільшення потужностей діючих елеваторних хабів – Вінницького елеватору (375 тис т), Закупнянського елеватору (305 тис т) на Хмельниччині та елеватору «Переробник» (105 тис т) на Київщині.

Також торік «Епіцентр Агро» завершив угоду з придбання активів «Сварог Вест Груп» у Хмельницькій області, результатом чого стало приєднання до агрохолдингу 6 елеваторних об’єктів у Шепетівці, Антонінах, Полонному, Славуті, Красилові та Закриниччі.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: