НОВИНИ

На Хмельниччині згоріло 30 тонн соломи

02.04.2020 15:02
https://agronews.ua/

В Ізяславському районі рятувальники ліквідували масштабну пожежу скиртованої соломи, не допустивши поширення полум’я на житловий сектор та господарчі споруди. Пише agronews.ua з посиланням  на ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

31 березня  на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини м. Ізяслав надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Клубівка виникла пожежа скиртової соломи.

Невідкладно на місце події були направлені вогнеборці на двох одиницях пожежно-рятувальної техніки. Через пізнє повідомлення про подію площа пожежі тюків із соломою на момент прибуття підрозділів, сягала близько 5000 кв.м, та існувала загроза поширення вогню на господарчі споруди та багатоквартирний двоповерховий будинок. Керівником гасіння було прийнято рішення залучити додаткові сили та засоби, а саме: по 1-му розрахунку із міст Славута та Нетішин, 2 із Шепетівки, а також місцеву пожежну команду с. Білогородка.

Складність гасіння полягала у великій пожежній навантазі, високій температурі, а також сильних поривах вітру. Спершу бійці ДСНС відбили у полум’я господарчу споруду, яка розташовувалася у 20-ти метрах від місця пожежі, а також відгородили багатоквартирний житловий будинок.

Надзвичайникам довелося подавати воду на стіни та покрівлю господарчої споруди, адже від високої температури вона могла загорітися. Також за допомогою автотракторної техніки розгорталися скирти, аби не допустити поширення вогню на більшу площу.

Завдяки вчасному нарощені сил та засобів пожежу вдалося локалізувати о 5:25 та врятувати від знищення вогнем господарчу будівлю, а також житловий будинок.

Внаслідок пожежі вогнем знищено 30 тисяч тонн соломи. Загалом на місце події залучались 46 рятувальників на 7 одиницях пожежної та спеціальної техніки.

Ймовірна причина пожежі – підпал.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: