НОВИНИ

На Херсонщині сім’ї об’єдналися для спільного вирощування і збуту овочів

03.12.2019 19:55
3f4398a9fb2ddd9_1000x600

20 сімей із села Новософіївка об’єдналися і вирощують однакові овочі за однією агротехнологією, формують великі партії продукції та продають її трейдерам. Цього року завдяки об’єднанню змогли реалізувати урожай за найкращими цінами. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

У селі Новософіївка Голопристанського району Херсонської області споконвіку вирощували моркву і редис. Ще донедавна продукцію вищого сорту продавали на гуртовому ринку у Великих Копанях, а некондиційний товар лишався в полі.

У листопаді 2018 року три маленькі групи виробників завдяки Українському проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва об’єдналися в одну велику групу й отримали можливість стабільно формувати великі партії продукції та вийшли на нові прибуткові ринки збуту.

Тепер за однаковими агротехнологіями 20 сімей Новософіївки вирощують однакові сорти моркви, буряка, редису, картоплі. Беручи участь у проєкті, фермери дізнаються, за якими технологіями вирощувати овочі, як правильно розвивати свій бізнес.

У сезоні 2018–2019 члени групи виробників завдяки новим знанням отримали вищий урожай та зуміли продати його за найкращою ціною. Некондиційний товар безкоштовно передали до лікарень, дитсадків, дитячих таборів.

Фермери підтримують одне одного, діляться знаннями, допомагають одне одному збирати урожай. Залучають до роботи багато молоді.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: