НОВИНИ

На Харківщині за допомогою військових літаків вишукували наркоплантації

06.10.2020 11:02
1

За період проведення операції “Мак” поліцейські Харківської області вилучили майже 16 тисяч нарковмісних рослин, які незаконно культивувалися на загальній площі близько гектара. У зловмисників також вилучено близько 66 кілограмів конопель, в тому числі в сухому і подрібненому стані. Про це повідомляє sq, пише agronews.ua.

Під час заходів співробітники поліції провели понад 10 тисяч обстежень приватних домоволодінь, сільськогосподарських підприємств і полів на території Харківської області, виявили 170 фактів незаконних посівів снодійного маку та конопель. Більшість посівів були виявлені на територіях Харківського, Зміївського, Балаклійського, Вовчанського, Куп’янського та Красноградського районів.

На сьогоднішній день відкрито 108 кримінальних проваджень по ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, близько 50 фігурантам вже повідомлено про підозру.

До операції “Мак” також залучався Харківський аероклуб ім. В.С. Гризодубової і навчальна авіаційна бригада військової частини А-4104. Всього здійснено більше 30 польотів, в ході яких виявлено 12 фактів незаконної культивації нарковмісних рослин.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: