НОВИНИ

На Хмельниччині вирощують органічну мікрозелень та пшеницю

25.10.2021 11:02
shutterstock_1269631057

У Хмельницькому переможці “Битви стартапів” вирощують на вертикальній фермі органічну мікрозелень та пшеницю для енергетичного напою. Про це повідомляє УКРІНФОРМ, пише agronews.ua

«Вертикальна ферма – це наш сімейний бізнес, де ми разом із чоловіком вирощуємо органічні мікрозелень та пшеницю, з якої готуємо енергетичний напій вітграс. Площа нашої ферми 70 квадратних метрів. Там ми щомісяця висаджуємо культури на близько 2 га за рахунок того, що вони ростуть на компактно розташованих ярусах», – зазначила співвласниця вертикальної ферми Леся Дячок.

За її словами, рослини вирощують із власного насіння без жодних добрив. На фермі створили спеціальний мікроклімат, а культури поливають лише водою.

«Окрім пшениці вирощуємо 11 різновидів мікрозелені, серед яких  гречка, горох, соняшник, розторопша, зелена і фіолетова капуста, кінза, зелена і рожева редиска», – додала співвласниця ферми.

Найшвидше після посіву виростає редиска – за 7 днів. Натомість найдовше росте цибуля – 21-24 дні. Мікрозелень зрізають упродовж 3 днів, аби зберегти її корисні властивості.

Дячок говорить, що разом з чоловіком вони постійно проходять навчальні курси і відвідують майстер-класи, завдяки чому допомагають своїм клієнтам розвивати культуру споживання мікрозелені та діляться порадами.

Проєкт вирощування органічної мікрозелені переміг у цьогорічному конкурсі «Битва стартапів», який проводила Хмельницька міська рада. Власники ферми отримали грант у розмірі 125 тис. грн на розвиток своєї справи.

Вертикальна ферма – це теплиця з багатоярусним розташуванням рослин, де завдяки технології контролюють клімат, воду та освітлення. Головна перевага такого методу – економне використання площі та води, незалежність від погодних умов та можливість збирати урожаї упродовж року.

Нагадаємо, що Як протидіяти земельному рейдерству: дізнайтесь на онлайн-тренінгу.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: