НОВИНИ

На Донеччині затопило приватні подвір’я та садове товариство

09.07.2021 12:31
zatoplenyi-gorod

Сильні зливи та значна кількість опадів спричинили численні підтоплення приватних житлових домоволодінь на півдні Донецької області. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

До Служби порятунку надійшло чимало звернень від місцевих жителів із проханням надати допомогу з відкачування дощової води, оскільки самостійно впоратися з наслідками негоди люди були не в змозі.

Коли почалися інтенсивні зливи, бійці ДСНС здійснили відкачування понад 3,5 тисячі кубометрів дощової води з території двох баз відпочинку, приватних домоволодінь та двох цехів ПрАТ ММК «Азовсталь». Розпиляно та прибрано аварійні дерева й забезпечено електроживленням адміністративну будівлю Нікольської селищної ради.

Унаслідок збільшення об’єму скиду води з Старокримського водосховища сталось підняття рівня води в р. Кальчик та підтоплення 32 присадибних ділянок садового товариства «Метеор» на околицях Маріуполя. Під час обстеження підтопленої території службовці ГУ ДСНС врятували п’ятьох осіб. На місці події створено штаб з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, направлено мобільно-оперативну групу для здійснення моніторингу обстановки та прогнозування розвитку ситуації.

У заходах із ліквідації наслідків підтоплень ГУ ДСНС були залучені до трьох десятків співробітників, рятувальні автомобілі та плавзасіб.

Нагадаємо, що в Україні погодні умови збільшили ризики втрат нового врожаю.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: