НОВИНИ

На Донеччині судитимуть чоловіка, який захопив 62 гектари угідь

05.04.2019 07:37

У Краматорську Донецької області до кримінальної відповідальності притягують чоловіка, який самовільно захопив 62 га комунальної землі. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

“Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено розслідування злочинної діяльності чоловіка, який самовільно зайняв понад 62 га комунальної землі з метою отримання доходу з незаконної сільськогосподарської діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Прокуратура встановила, що у квітні 2018 року 44-річний мешканець Краматорська, не маючи правовстановлюючих документів, що підтверджують державну реєстрацію права власності, постійного користування або оренди земельних ділянок, в порушення Земельного кодексу вчинив самовільне зайняття землі в районі селища Старорайське та за допомогою сільськогосподарської техніки із залученням сторонніх осіб здійснив її незаконний обробіток і засіяв соняшником.

Своїми умисними протиправними діями так званий фермер завдав матеріальної шкоди державі в особі Краматорської міської ради на суму майже 100 тис. грн.

Обвинувальний акт стосовно цього громадянина – за ч.1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику) Кримінального кодексу – скеровано до суду.

У прокуратурі констатували, що скоєння вказаного злочину карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом терміном до шести місяців.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: