НОВИНИ

На Дніпропетровщині виявили небезпечний фальсифікат згущеного молока

25.03.2022 08:00
shutterstock_1342716467_2

У супермаркетах мережі АТБ покупці виявили фальсифікат згущеного молока. Про це повідомили мешканці Дніпра у соцмережах, передає biz.today.ua, пише agronews.ua.

Зокрема, йдеться про згущене молоко виробництва Ічня. Одна з покупниць принесла продукт додому, і коли зварила згущене молоко, то зрозуміла, що перед нею підробка.

“Вирішила зварити для тортика. Дві години варила і ось результат. Тече і плюс запах зовсім не згущенки”, – написала на Facebook місцева мешканка Катерина Аніщенко.

Натуральне згущене молоко у своєму складі має містити лише молоко та цукор. Проте, недобросовісні виробники, заради здешевлення собівартості продукту, розбавляють згущене молоко сухим молоком і пальмовою олією. А щоб олія не надавала згущеному молоку сірого відтінку, її відбілюють додаючи діоксид титану (Е171). До складу згущеного молока можуть входити також модифікований крохмаль, ароматизатори, підсолоджувачі, цукрозамінники, і навіть карбоксиметилцелюлоза, які небезпечні для здоров’я.

Понад 50% згущеного молока на прилавках – фальсифікат. Тому цим продуктом зловживати не потрібно. Молока в ньому майже немає, а якщо вам хочеться підсолодити каву, то краще додати чистий цукор.

Читайте також: Стало відомо, як зернотрейдери вивозитимуть врожай.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: