НОВИНИ

На Чернігівщині пасічник виготовляє унікальну продукцію з меду

24.10.2021 16:28
36_2048x1152.jpg

На Чернігівщині пасічник виготовляє різноманітну продукцію з меду, зокрема косметику, питний мед, крем-мед. Саме таким чином бджоляр реалізовує непроданий в чистому вигляді мед, оскільки ціни в перекупників нижчі собівартості. Повідомляє ua-story.com.ua, пише  agronews.ua.

«Єдиний правильним варіантом є налагодити закритий цикл, тобто виготовляти з меду різноманітні продукти. Так і заробіток більший, і мед не залежуватиметься. І якщо все технологічно правильно зроблено, то і в кінцевому результаті усе виходить смачно», — розповів пасічник Віталій Кром. 

На основі воску, оливкової олії і прополісу він виготовляє мазь. Вона має живильний ефект і стала дуже популярна, особливо в час пандемії. 

«Всі обробляють руки антисептиком, який надміру сушить руки, а цей крем дуже допомагає. В мене його наші медики беруть, вчителі теж. Вони ж крейдою ввесь день пишуть, а вона теж сушить руки. З воском також робимо бальзам для губ. Це все, звичайно, в невеликій кількості, але все одно люди купують», — поділився досвідом бджоляр.

Також пасічник виготовляє крем-мед та питний мед.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: