НОВИНИ

На Черкащині жінка виготовляє унікальну пастилу з помідорів та з винограду

09.03.2021 16:42
пастила


Хтось любить пекти хліб, а хтось знаходить себе у виготовленні варення. А от Валентина Демиденко з Черкащини двадцять років виготовляє пастилу. ЇЇ захоплення розпочалося з абрикос, що ростуть на дачі, тепер жінка експериментує з помідорами. Як ідеться у сюжеті  Суспільного, пише agronews.ua.

Для приготування пастили господиня  використовує фрукти й овочі, які вирощує у себе на городі у селі Білозір’я, оскільки так упевнена у якості.

«Ми стараємося дерева не обробляти хімікатами, навіть цього року чимало було жуків Оленки волохатої, то ми з чоловіком її визбирували, щоб менше хімії було на деревах. Я спробувала, і яблучну, і гарбузову, а потім знайшла в морозилці ще полуницю, вишню. Тоді я почала готувати досить багато. Цьогоріч я вперше спробувала готувати виноград», — говорить Валентина.

Жінка полюбляє експериментувати зі смаками — робила пастилу з помідорів.

«Я з інтернету рецептів не брала. Був у мене гарбуз — вирішила спробувати зробити пастилу з нього. А коли роблю із солодкої ягоди, додаю яблуко, щоб було кисліше. Якщо ягода кисла, я беру солодке яблуко».

Заготовки літніх ягід і фруктів для пастили зберігає в морозильній камері. Приготування триває приблизно двадцять годин. Найдовше — це процес висихання продукту. 

Готову пастилу фасує у пакети та зберігає у контейнерах: за словами господині  така пастила може зберігатися в  ємностях до пів року, головне, щоб не було доступу повітря.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: