НОВИНИ

На АЗС подорожчає дизельне пальне

04.05.2022 06:03
Depositphotos_478760220_xl-2015-52660

Кабінет Міністрів підвищив граничний рівень торгової надбавки для дизельного пального у розмірі не більш ніж 7 грн/л, для бензинів — не більш ніж 6,5 грн/л. Про це повідомляє Кабмін, пише agronews.ua.

Відповідні зміни затверджені постановою Кабінету Міністрів України №488 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236».

Нагадаємо, на поточному тижні утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. Це відбулося внаслідок того, що протягом останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низку великих нафтобаз операторів ринку.

Водночас перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що упродовж цього тижня дефіцит пального в Україні буде ліквідовано, але з урахуванням його незначного здорожчання.

Вона зазначила, що оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І наразі вирішуються питання їх завезення на територію України.

«Дана ситуація призведе до незначного здорожчання нафтопродуктів — це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути й використання кількох видів транспорту», — пише вона.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: